- Forum
- /
- Poprzednie oferty
- /
- Latarka akumulatorowa XGlow R1 z diodą XP-G Cree LED o jasności 250 lumenów i promieniu długości 230 metrów!
| Autor | Wiadomość | |
|---|---|---|
| iBOOD |
# Dodano: 25-01-2012 00:00
Latarka akumulatorowa XGlow R1 z diodą XP-G Cree LED o jasności 250 lumenów i promieniu długości 230 metrów!XGlow R1 należy do latarek nowej generacji. Funkcja Dual Charging gwarantuje cztery sposoby ładowania urządzenia (poprzez stację ładującą, zasilacz, ładowarkę samochodową oraz wymienny zestaw baterii). Latarkę przetestowano zgodnie ze standardami ANSI, a także wyposażono w diodę XP-G Cree LED generującą światło o jasności 250 lumenów oraz promień o długości 230 metrów. Pozostałe funkcje obejmują m.in. łagodne przyciemnianie, regulację promienia w zakresie od szerokiego do punktowego, tryb stroboskopowy oraz sygnał SOS. Latarka R1 może być w pełni naładowana w przeciągu 4 godzin i posiada inteligentną pamięć, dzięki której zapamiętuje ostatnie ustawienie. Urządzenie można ładować w samochodzie, bezpośrednio z gniazdka lub przy pomocy stacji ładującej. A dla całkowitej wszechstronności latarka może być ponadto ładowana za pomocą wymiennego zestawu baterii. W zestawie oprócz latarki znajdziesz ładowarkę samochodową, stację ładującą, mocowanie na pasek, etui podróżne oraz zasilacz z końcówką europejską, amerykańską i brytyjską. Ujrzyj świat w zupełnie nowym świetle z latarką akumulatorową XGlow R1!
![]() |
|
|
#
Dodano: 25-01-2012 00:01
559,95 zł Teraz! 299,95 zł + (29,95) |
|
|
#
Dodano: 25-01-2012 00:22
Czy mógłby mnie ktoś oświecić skąd taka cena? :| |
|
|
#
Dodano: 25-01-2012 00:21
Fajna zabawka. Pytanie co się dzieje jak siądzie dioda po 3 latach. Ktoś może orientuje się w temacie czy można ją wymienić? |
|
|
#
Dodano: 25-01-2012 00:30
Doczytałem na stronie producenta, że żywotność do 100000h, na innej 50000h. |
|
|
#
Dodano: 25-01-2012 01:09
CREE to jest mercedes wśród wszystkich diod firma najlepsza z najlepszych, na rynku oni robią naprawne świetne diody to nie są te świecidełka reklamowane w telewizji czy które można kupić w biedronce. Sam zakup diody bez układów zasilających o mocy 100 lm/W to jest około 100 zł |
|
|
#
Dodano: 25-01-2012 08:14
Z tą ceną to akurat gruuuubo przesadzasz kolego. Dioda xp-g z binu R5 (bin określa właśnie wydajność w lumenach na wat – w tym przypadku jest to około 130 lm/W – i jest to dobry bin – jeden z najwyższych) kosztuje w Polsce około dwudziestu-paru złotych – np tutaj: http://sklep.ledim.pl/?misc=70. Za granicą, gdzie te latarki się produkuje jest jeszcze taniej. Ogólnie CREE to faktycznie potentat jeśli chodzi o produkcje LEDów mocy. Są wydajne, trwałe i mocne. Ogólnie jak dla mnie – trochę się latarkami interesuje to żadna rewelacja. Firma trochę anonimowa. Latarka spora i ciężką – w tej wielkości obudowy można by spokojnie upchnąć i zapewnić chłodzenie diodzie CREE XM-L – około 3-4 razy mocniejszą przy podobnej wydajności w lm/W. Akumulatorek to niby fajna sprawa, ale co gdy po roku czy dwóch straci żywotność? Przyznaję że latarki nie widziałem na żywo, ale jestem niemal na 100 procent przekonany, że jeśli ktoś chce wydać około 300 złotych na latarkę to znajdzie bez trudu coś lepszego. Nie będę podawać tu linków bo chyba nie wypada, ale wystarczy wejść na jakieś forum latarkowe – np torch.pl, trochę poczytać, żeby przekonać się o czy mówię. |
|
|
#
Dodano: 25-01-2012 08:32
Cena diody Cree XP-G to od 10 do 20 złotych brutto, zależnie od wersji. Cree to faktycznie jeden z lepszych producentów diod świecących dużej mocy, ale XP-G to dioda wprowadzona na rynek w 2009 roku, a więc nie najnowsza – co nie znaczy zła (ale postęp w tej dziedzinie jest spory). Ponadto w opisie latarki brak szczegółów co do stosowanego akumulatora – latarki tego rodzaju najczęściej zasila się z ogniw typu 18650, ale one mają najczęściej około 2500 mAh. Jeżeli tutaj jest jakiś nietypowy akumulator to bardziej bym się przejmował jego żywotnością a nie diody. |
|
|
#
Dodano: 25-01-2012 02:01
tu mamy 4 razy mocniejszą i tańszą http://allegro.pl/latarka-led-mte-h6-cree-xm-l-1000-lumen-skupione-i2059788826.html |
|
|
#
Dodano: 25-01-2012 09:44
“Akumulator i ładowarka nie są przedmiotem tej oferty.” a więc dojdzie jeszcze parę złociszy. |
|
|
#
Dodano: 25-01-2012 02:34
Co to za porownanie? Bo ja nie widze niczego w zestawie, poza sama latarka, to raz. Dwa te “4x mocniej” swieci przez 50 minut i masz po baterii. A trzy, pozostaje kwestia zmierzenia tego 1000 lumenow. |
|
|
#
Dodano: 25-01-2012 10:35
Jak już coś polecać w podobnej cenie i jakościowo naprawdę super (testowana) to z czystym sumieniem mogę podać link do: |
|