- Forum
- /
- Poprzednie oferty
- /
- Gotowanie staje się łatwe i przyjemne z robotem kuchennym Kenwood KM631 o dużej pojemności
| Autor | Wiadomość | |
|---|---|---|
| iBOOD |
# Dodano: 02-02-2012 00:00
Gotowanie staje się łatwe i przyjemne z robotem kuchennym Kenwood KM631 o dużej pojemnościKtóż z nas nie lubi zachwycać gości kulinarnymi niespodziankami? Jeśli i Ty należysz do wielbicieli sztuki kulinarnej, nie mogłeś trafić lepiej. Ten niebanalny robot kuchenny Kenwood KM631 o dużej pojemności sprawia, że gotowanie staje się nie tylko łatwe, ale i przyjemne. Na początku uwagę przykuwa błyszcząca powłoka z matowym wykończeniem ze stali nierdzewnej. Elegancki wygląd zewnętrzny to jednak zaledwie początek rewelacji. Urządzenie posiada bowiem potężny silnik o mocy 900W, który stawi czoła najtrudniejszym kuchennym zmaganiom. Mimo tej dużej mocy, urządzenie charakteryzuje także cichszą pracą – a wszystko to za sprawą nowego, ulepszonego silnika. Dzięki dużej pojemności (całkowita pojemność miski wynosi 6.7 litra) nie straszne będzie mu ubicie 16 białek, przygotowanie 4.6 kg ciasta czy też 2.4 kg masy chlebowej! Kenwood KM631 to wspaniałe urządzenie, które sprawi, że szybkie i precyzyjne przygotowanie posiłków stanie się przyjemnością samą w sobie. Warto wspomnieć, że razem z robotem otrzymasz wiele przydatnych akcesoriów, takich jak np. mieszadło K, które dotrze do każdego miejsca w misie, gwarantując uzyskanie doskonałych efektów za każdym razem. Idealne rozwiązanie dla każdego wielbiciela kulinarnych eksperymentów czy też dla osób przygotowujących potrawy dla większej ilości osób. Szukałeś sposobu na doskonałe dania? Robot kuchenny Kenwood KM631 o dużej pojemności sprawdzi się w tej roli idealnie!
![]() |
|
|
#
Dodano: 02-02-2012 00:01
1 889,00 zł Teraz! 868,12 zł + (39,95) |
|
|
#
Dodano: 02-02-2012 00:38
Tak się zastanawiam, szperając po sieci doszłam do wniosku, że produkt prezentowany jest z dystrybucji angielskiej. Takiego modelu w Polsce nie ma. Także moje pytanie: czy przystawki sprzedawane na Polskim rynku do tego modelu ( o ile się nie mylę: Major), będą pasowały? Blender sprzedawany w Polsce niby podobny, jednak zamiast Kenwood AT337 nazywa się Kenwood AT337A. Także stąd moje wątpliwości. Edited by: A D M I N Z przykrością informujemy, że nasi moderatorzy nie mają kontaktu z działem technicznym producenta i dlatego też nie mogą się ustosunkować do szczegółowych pytań dotyczących wymagań systemowych. Informacje podane przez nas w specyfikacji pochodzą od producenta i są jedynymi informacjami jakie posiadamy. Co więcej rzadko który producent udostępnia kontakt do swojego działu technicznego. Prosimy skontaktować się z polskim przedstawicielem firmy Kenwood: http://www.kenwoodworld.com/pl-pl/Kontakt1/ |
|
|
#
Dodano: 02-02-2012 00:51
Robot Kenwooda – moje marzenie ale niestety nie ten model, który nawet nie jest dostępny w Polsce. KM631 niestety nie prezentuje się najlepiej przez swoją plastikową obudowę a ze względu na duże gabaryty raczej chować go nie będziemy. A może by tak Major lub Chef Titanium na Walentynki plizzz. Jeśli będzie to przesyłam całej ekipie Ibooda ciasteczka własnej produkcji:) |
|
|
#
Dodano: 02-02-2012 01:27
Chef Titanium Na pewno mocniejszy w końcu to 1400v |
|
|
#
Dodano: 02-02-2012 06:49
1400V? To musi być zasilany z trakcji kolejowej ;-) Ktoś może mi wyjaśnić czemu te roboty są takie drogie? Zwłaszcza, że mają obudowy z tworzywa sztucznego, a nie metalu. |
|
|
#
Dodano: 02-02-2012 01:27
Jak za tą cenę, to mam wrażenie, że jest to bardzo dobra oferta. Model niedostępny w Polsce, więc trudno ocenić do jakiego modelu jest zbliżony. Sam mam Kenwooda KM010 i mogę go polecić z czystym sumieniem każdemu. Mój ma jednak mniejszą misę i większą moc (1400w). Tutaj misa jest jak w modelach KM023 (których moc to 1500w), czyli bardzo spora i jak ktoś nie robi dużych ilości ciast to lepiej wybrać model z mniejszą misą, bo może wystąpić problem z dokładnym mieszaniem mniejszej ilości ciasta lub z ubijaniem pojedynczych białek. Co do przystawek dostępnych w Polsce to powinny moim zdaniem pasować, grunt by były przystosowane do modeli chef/major, a nie np prospero. Ogólnie Kenwoody z linii chef i major to ta sama półka co Kitchen Aid.
|
|
|
#
Dodano: 02-02-2012 01:42
Zgadzam się z kolega wyżej w 100% .Nie mniej te 1400v dało by mi pewność ze tak łatwo silnika nie zajadę (chodzi o ciasta )wiadomo masy ,kremy to mocy w tym modelu aż za nadto. |
|
|
#
Dodano: 02-02-2012 09:04
1400v – takiego prądu niestety nie mamy w gniazdkach. W Polsce jest 230V. |
|
|
#
Dodano: 02-02-2012 10:55
Skoro już się tak czepiamy, to nie prądu, a napięcia. |
|
|
#
Dodano: 02-02-2012 01:44
Wiem ze to inny model nie mniej tak dla porównania |
|
|
#
Dodano: 02-02-2012 01:52
Lepiej wybrać model z mniejszą misą, bo może wystąpić problem z dokładnym mieszaniem mniejszej ilości ciasta Pomocna na pewno się okaże plastikowa skrobka .Nie sadze żeby był jaki kolwiek model gdzie obędzie się bez skrobki . |
|
|
#
Dodano: 02-02-2012 01:58
Pytanie do admina : Czy mieszkając w Irlandii i mając kartę kredytowa visa (z Irlandzkiego banku ) .Mozna dokonywać zakupów (ibood Polska) płacąc i wskazując adres doręczenia w Polsce Edited by: A D M I N |
|
|
#
Dodano: 02-02-2012 09:01
No proszę, po raz pierwszy od miesięcy na iboodzie coś ciekawszego niż odtwarzacz multimedialny czy świecidełka diodowe Model ciekawy, jeśli choć trochę jest zbliżony jakością do kitchenaida to warto brać. A może by tak kiedyś jakiś kitchenaid w dobrej cenie…? Byłoby miło :) Edited by: A N N A |
|
|
#
Dodano: 02-02-2012 10:24
Co oznacza: Wyjście miski
|
|
|
#
Dodano: 02-02-2012 10:52
Ten model ma właśnie 3 wyjścia na wszelkie przystawki. Wyjście miski to to gdzie montuje się wszelkie mieszadła, haki do ugniatania ciast itp. Czyli podstawowe wyjście. Wolne wyjście mieści się całkiem z przodu urządzenia i służy do podłączania przystawek w stylu maszynka do mielenia mięsa, wałkownicy do makaronu, wyciskarki do makaronów w stylu spaghetti, tagliatelle, penne itp. A wyjście szybkie mieści się na górze z tyłu i służy do podłączania blenderów, malakserów itp. W modelach titanium KM010 i KM023 jest jeszcze dodatkowe wyjście tzw średnie. Ogólnie to co świetne w robotach kuchennych Kenwooda to to, że przy zaopatrzeniu się w odpowiednie przystawki robi się z tego prawdziwy kombajn, który może zastąpić masę innych urządzeń, które normalnie zajmują mnóstwo miejsca, a tak wszystko mamy w jednym. Tutaj można zobaczyć listę dostępnych w Polsce przystawek: http://www.kenwoodworld.com/pl-pl/Produkty/PRZYSTAWKI-DO-ROBOTOW-PLANETARNYCH1/ Np świetną sprawą jest młynek AT320, coś w stylu reklamowanego kiedyś w mango magic bullet. Do przygotowywania dipów, marynat, sosób itp jest wręcz nieoceniony. A na przygotowywaniu samego cukru pudru już mi chyba się zwrócił jego zakup ;) (ściągałem go z UK i nie było problemów z kompatybilnością z moją maszyną) |
|
|
#
Dodano: 02-02-2012 14:26
Typ miksera: Tylko Titanium czyli pasuje do prezentowanego czy już nie? Edited by: A N N A Witam, |
|
|
#
Dodano: 02-02-2012 16:09
Nie wiem o jaką końcówkę chodzi, ale jeśli jest przeznaczona na wyjście “średnioobrotowe”, to nie będzie do tego modelu pasowała, bo ten ma 3 wyjścia, a modele titanium 4. Bodajże tylko malakser wymaga wyjścia średnioobrotowego i cała reszta przystawek do robotów serii chef i major będą pasować. |
|
|
#
Dodano: 02-02-2012 14:13
A jak widzicie cenę tego urządzenia? |
|