- Forum
- /
- Poprzednie oferty
- /
- Noże kuchenne Richardson Sheffield Gripi w bloku posiadającym 4 kolorowe nakładki
| Autor | Wiadomość | |
|---|---|---|
| iBOOD |
# Dodano: 11-02-2012 00:00
Noże kuchenne Richardson Sheffield Gripi w bloku posiadającym 4 kolorowe nakładkiSzukasz najlepszej jakości noży do Twojej kuchni? Nas nie interesuje czy jesteś wybitnym kucharzem czy gotowanie to tylko Twoje hobby. My jedynie oferujemy rewelacyjny zestaw noży kuchennych Richardson Sheffield Gripi w bloku posiadającym 4 kolorowe nakładki. Ten nowoczesny i oryginalnie zaprojektowany zestaw umożliwi Ci łatwe i precyzyjne cięcie mięsa, chleba oraz wielu innych produktów. Masz ochotę na sałatkę owocową? Nic prostszego! Wystarczy skorzystać z noża do owoców 9 cm i voilà! A może chcesz przygotować smaczne kanapki? Nie ma sprawy; skorzystaj z noża do chleba 20 cm. Oprócz wymienionych 2 noży, w skład zestawu wchodzą także nóż do mięsa, nóż uniwersalny oraz nóż szefa kuchni. Ich ostrza zostały wykonane ze stali nierdzewnej, co zapewnia niezwykłą wytrzymałość i doskonałą jakość. Natomiast ergonomiczna rękojeść każdego noża gwarantuje nie tylko komfort użytkowania, ale również łatwe i precyzyjne cięcie. Oczywiście nie można zapomnieć także o nowoczesnym bloku, który umożliwia łatwe przechowywanie wszystkich noży w pięknym stylu. Posiada on specjalne, 4 kolorowe nakładki, które umożliwią dopasowanie zestawu do niemalże każdej kuchni – wystarczy dobrać odpowiedni kolor. Do tego wszystkiego warto wspomnieć, że noże można myć w zmywarce, co czyni ten zestaw zestawem idealnym. Noże kuchenne Richardson Sheffield Gripi w bloku posiadającym 4 kolorowe nakładki to spełnienie marzeń każdego wielbiciela sztuki kulinarnej.
![]() |
|
|
#
Dodano: 11-02-2012 00:04
Dużo taniej, niż np. tutaj: http://www.nakrywamy.pl/richardson-sheffield-gripi-komplet-nozy-w-bloku-5-sztuk.html |
|
|
#
Dodano: 11-02-2012 00:05
Strona producenta: http://www.amefa.co.uk/richardson_sheffield_products.html#GripiProduct |
|
|
#
Dodano: 11-02-2012 00:13
Kilka informacji o firmie po polsku: http://www.amefa.com/index.php?id=272 oraz porównywarka cenowa: http://www.okazje.info.pl/okazja/dom-i-ogrod/richardson-komplet-nozy-w-bloku-5-szt-gripi.html |
|
|
#
Dodano: 11-02-2012 00:18
Niestety stal X30Cr13 nie jest najlepszą stalą na noże. W tej cenie można zdecydowanie znaleźć coś lepszego |
|
|
#
Dodano: 11-02-2012 07:13
dlaczego uważasz że to nie najlepszy materiał na noże? |
|
|
#
Dodano: 11-02-2012 00:24
nasz polski iBaj – 400pln |
|
|
#
Dodano: 11-02-2012 00:26
A tutaj, dla bardziej zainteresowanych, co to za stal tabela porównawcza właściwości fizyko/chemicznych: http://www.stalnierdzewna.com/tabele/wlasciwosci-stale-nierdzewne.html |
|
|
#
Dodano: 11-02-2012 00:33
Rzeczywisty wygląd tych noży:
|
|
|
#
Dodano: 11-02-2012 00:45
400zł za te noże to jest rozbój w biały dzień :) 200 zł można przeżyć, ale i tak stal z której są wykonane to niestety słaba stal i o wiele lepsze będą choć by noże z Ikei (oczywiście nie te najtańsze, tylko te określane jako noże ze stali molibdenowo-wanadowej), które wbrew pozorom są bardzo przyzwoite. |
|
|
#
Dodano: 11-02-2012 09:39
“słaba stal”- tylko w ocenie twardości. Jeśli ktoś do oceny bierze ergonomię i możliwość mycia w zmywarce to “słaba stal” byłaby już niesprawiedliwą ocena. Te twarde ostrza, ze stali molibdenowo-wanadowej, nie mogą być myte w zmywarce. Moim zdaniem w kuchni warto mieć sporo dobrych noży “zmywarkowych”, takich jak te w dzisiejszej ofercie, chociaz rzeczywiście są nieco drogie, oraz kilka topowych noży do mycia ręcznego. Chyba, że ktoś musi mieć do każdej czynności super ostrze i nie chce zbyt często uzywać ostrzałki. |
|
|
#
Dodano: 11-02-2012 11:47
Ale noże + zmywarka to po prostu zbrodnia dla każdego miłośnika noży :) Chemia używana w zmywarce po prostu zjada ostrość noży. Nie ważne jakich noży się używa, podstawą jest wyrobienie sobie nawyku mycia wszystkich noży ręcznie (może poza obiadowymi-ząbkowanymi), tym bardziej, że nie zajmuje to wcale dużo czasu. Przetarcie noża gąbką po użyciu to jest kilka/kilkanaście sekund. Więc jedynym plusem tej stali jest możliwość używania w zmywarce, chociaż i tak nie powinno się tego robić z żadnymi nożami. Kiedyś miałem pełno “marketowych” noży wykonanych właśnie z takiej stali i jej podobnych i dopiero jak się wgryzłem w temat i kupiłem kilka porządnych noży (wcale nie przesadnie drogich, nawet tańszych niż z tego kompletu) to się przekonałem jaka kolosalna różnica jest. I mycie ręczne nie jest nawet minimalną niedogodnością w stosunku do ogromu korzyści płynących z posiadania dobrej jakości noży. Wiem, że czasem ciężko kogoś odzwyczaić od używania zmywarki, ale warto. Np. rodzicom sprawiłem w prezencie kilka noży ikea (slitbar) + listwa magnetyczna i są po prostu zachwyceni i zdumieni tym, że chyba przez całe życie nie wiedzieli co to znaczy dobry nóż. Sam też kupując pierwszego Victorinoxa byłem zdumiony, że może istnieć tak kolosalna różnica w jakości krojenia na pozór podobnych do siebie noży. Dopiero po tym zdałem sobie sprawę, że słaby nóż dopiero co naostrzony kroi gorzej, niż dobry nóż w swoim najbardziej tępym momencie :) A dodatkowo noże ze słabej stali trzeba ostrzyć co chwile, bo w ekspresowym tempie tracą ostrość, więc czas zaoszczędzony na zmywarce jest kilkukrotnie tracony na ostrzeniu. |
|
|
#
Dodano: 11-02-2012 01:09
Najwazniejsze, ze po Huncie pojawiaja sie nowe produkty ;) |
|
|
#
Dodano: 11-02-2012 07:13
Czy można myć w zmywarce? Edited by: Macky |
|
|
#
Dodano: 11-02-2012 10:08
439,99 zł Teraz! 207,95 zł |
|
|
#
Dodano: 11-02-2012 11:13
Typical steel grades for this are X30Cr13 and the better X45CrMoV15 te noze byly lepsze |
|