- Forum
- /
- Poprzednie oferty
- /
- System głośników Speed Link Gravity Thunder 2.1 dla potężnych dźwięków basowych i wyrazistych tonów wysokich
| Autor | Wiadomość | |
|---|---|---|
| iBOOD |
# Dodano: 12-02-2012 00:00
System głośników Speed Link Gravity Thunder 2.1 dla potężnych dźwięków basowych i wyrazistych tonów wysokichTylko z naprawdę potężnymi dźwiękami basowymi odtwarzanie multimediów na PC to zabawa. Niskie tony mają być nie tylko słyszane: trzeba je czuć, aby móc czerpać maksimum przyjemności z oglądania filmów akcji, grania w szalone gry i słuchania ulubionej muzyki. Do czegoś takiego został stworzony system głośników Gravity Thunder 2.1. Podczas gdy imponujący subwoofer w obudowie bass reflex generuje wibrujące, niskie dźwięki, extra duże głośniki satelitowe uzupełniają całość muzycznego doświadczenia silnymi oraz czystymi tonami średnimi i wysokimi. Na przodzie subwoofera znajdują się wygodne przyciski do regulacji basu, głośności i tonów wysokich; dwa ostatnie parametry możesz również regulować dołączonym do zestawu pilotem zdalnego sterowania na podczerwień. Pilot posiada funkcję wyciszenia. Jeśli zatem szukasz sprzętu, który zatrzęsie fundamentami Twojego domu, ten zestaw głośników Speed Link Gravity Thunder 2.1 to strzał w dziesiątkę!
![]() |
|
|
#
Dodano: 12-02-2012 00:00
|
|
|
#
Dodano: 12-02-2012 00:02
Strona producenta: Cena np. z Redcoona: http://www.redcoon.pl/B323391-Speedlink-GRAVITY-THUNDER-21_G%C5%82o%C5%9Bniki?refId=zanoxpl |
|
|
#
Dodano: 12-02-2012 00:11
|
|
|
#
Dodano: 12-02-2012 09:12
można coś po angielsku ? bo z niemieckim u mnie słabo… |
|
|
#
Dodano: 12-02-2012 09:37
Tylko co oni tam “szprechają” :) |
|
|
#
Dodano: 12-02-2012 00:14
Cena bardzo dobra. W internecie oscyluje wokół ceny podstawowej (redcoon 289zł, angielskie sklepy ~60 funtów). Jednak co do jakości samych głośników się nie wypowiem. |
|
|
#
Dodano: 12-02-2012 01:47
a czy ktoś wie jak to pracuje z TV i PS3 warto do prostej zabawy? |
|
|
#
Dodano: 12-02-2012 09:25
na ps3 najlepszym rozwiązaniem jest coś z wejściem optycznym:) ja niestety jeszcze się nie dorobiłem i nadal działam na starych creativach podpiętych pod wyjście ps:) |
|
|
#
Dodano: 12-02-2012 08:42
Z kuponem to ja też bym brał |
|
|
#
Dodano: 12-02-2012 09:23
Codziennie czytam komentarze dotyczące poszczególnych oferowanych produktów, i jak widzę teksty “jak bym dostał kupon…”, “proszę admina o kupon to wezmę 2 sztuki” etc. to mnie pusty śmich ogrania. Nie dość że połowę ceny to jeszcze o darmową wysyłkę się upomina, to żałosne jest. Najtaniej 289 w sklepie + ok 20 zł wysyłka daje to ok 310 zł, tu ~140 + 30 = 170 zł, taniej o ok 140 zł a jeszcze żebrze o kupon. – To mój pierwszy komentarz na iBood, nie wytrzymałem. PS Chcesz coś skomentować to niech to dotyczy produktu, a nie Twoich oczekiwań co do ceny – “tanie, drogo, można taniej…”, czy darmowych kuponów – później jest 4 strony takiego badziewia. Nie chcesz nie kupuj |
|
|
#
Dodano: 12-02-2012 09:27
Popieram |
|
|
#
Dodano: 12-02-2012 09:36
W tym przypadku przesyłka to 40zł nie 30 jak podałeś :) |
|
|
#
Dodano: 12-02-2012 10:20
zgadza się mój błąd :) |
|
|
#
Dodano: 12-02-2012 15:50
Ja bym tak kategorycznie się nie wypowiadał. Dla niektórych te 40zł różnicy na przesyłce to cały dzień pracy, a w przypadku młodych osób będących na utrzymaniu rodziców ta kwota jest jeszcze bardziej dotkliwa. Więc skoro sam iBood wprowadził coś takiego jak kupony na darmową przesyłkę, to ja bym nie piętnował proszących o to osób. Dla niektórych ten kupon, może być jedynym sposobem na to by ich było stać na dany produkt. Dlatego wykażmy trochę zrozumienia wobec innych. ps. Cena jest integralną częścią produktu, więc komentowanie ceny jest tożsame z komentowanie produktu. Bo co z tego, że produkt może być świetny w swojej klasie, jak z powodu ceny staje się nieopłacalny. |
|
|
#
Dodano: 12-02-2012 19:20
dobrze mówi, kupon mu! |
|
|
#
Dodano: 12-02-2012 09:39
video jak to gra http://www.metacafe.com/watch/7963417/special_speedlink_gravity_thunder_2_1_subwoofer_system/ |
|
|
#
Dodano: 12-02-2012 12:48
Film już zapodawano w trzecim poście. |
|
|
#
Dodano: 12-02-2012 09:40
Zestaw wygląda solidnie ale kto wymyślił aby wszystkie regulatory oraz odbiornik podczerwieni umieścić na subie ? Nie od dziś wiadomo że sub sprawuje się najlepiej postawiony na ziemi, np pod biurkiem. W tym przypadku aby skorygować jakiś parametr zmuszeni będziemy sięgać pod biurko albo pilotem celować po ziemi… Umieszczenie głośniczka sopranowego w dolnej części satelitek też jest jakimś dziwnym pomysłem. Lekko przysłonięty jakimś przedmiotem, o co na biurku bardzo łatwo, będzie po prostu słabiej słyszalny . Oczywiście nie używałem tego zestawu ale na zdrowy rozum tak to wygląda… |
|
|
#
Dodano: 12-02-2012 10:56
A kupiłem, ryzyk fizyk ale cena atrakcyjna i przy okazji wykorzystałem zaległy kupon :] |
|
|
#
Dodano: 12-02-2012 11:10
Zwróćcie uwagę że np. na niemieckim iboodzie te głośniki są droższe o ponad 20zł :-) |
|
|
#
Dodano: 12-02-2012 12:32
Sprzęt naprawdę rewelacyjny jak za tą cenę.Wiem bo posiadam,i żałuję tylko że nie poczekałem na tą ofertę.Polecam wszystkim niezdecydowanym. |
|
|
#
Dodano: 12-02-2012 12:43
Masz moze porównanie do Logitechów Z-323? |
|
|
#
Dodano: 12-02-2012 12:47
Ludzie, ale opinia “rewelacyjny”, “super jak za tą cenę” nic kompletnie nikomu nie mówi! Mam nadzieję, że iBood takich “rzetelnych” opinii nie nagradza kuponami na darmową wysyłkę. Macie dany sprzęt, wysilcie się proszę i napiszcie jak to naprawdę działa. Ja z chęcią dowiedziałbym się jak te głośniki sprawują się w grach, jak w filmach (zwłaszcza takich gdzie sub ma co robić), jak przy muzyce (bynajmniej nie mam tu na myśli muzyki puszczanej zwykle w “beemkach” przez kolesi w dresach) a tu nikt nic o tym nie napisał. Co mi z oglądania filmików na YT jak te w żaden sposób nie oddadzą tego jak słychać naprawdę z tych głośników. Wygląd w przypadku głośników to akurat najmniej ważna sprawa. |
|
|
#
Dodano: 12-02-2012 15:03
Ciężko będzie o dogłębną charakterystykę tych głośników i to z 2 powodów. Pierwszy jest taki, że te głośniki nie są dostępne w Polsce na szeroką skalę, także bardzo mało osób nie ma, jeszcze mnie osób tu zaglądających. Po drugie ciężko osobie, która nie jest specjalistą w dziedzinie dźwięku o jakiś szerszy opis tego co jego głośniki wydają z siebie. Ja zamówiłem te głośniki, wziąłem pod uwagę specyfikację, kraj pochodzenia (a przynajmniej nadzoru nad produkcją = Niemcy), no i dodatkowo zachęcił mnie ten pilot, dzięki niemu nie trzeba za każdym razem podchodzić do kompa by wyciszyć muzykę gdy np. zadzwoni telefon. Mam nadzieję, że będę zadowolony z jakości tego produktu :) |
|
|
#
Dodano: 12-02-2012 19:30
Mimo to okazja bardzo dobra, nie marudź. |
|
|
#
Dodano: 12-02-2012 20:23
Sorry, ale niedobrze się już mi robi od tych “żebractw” na darmową przesyłkę. Kiedyś tego nie było i ludzie pisali odnośnie produktu, a tutaj zaczyna wyglądać jak śmietnik. Czytając o produkcie i szukając opini albo “co drugi” post widzi się “dajcie kupon na darmową przesyłkę ” albo porównania co gdzie i jak kosztuje. Jak się komuś nie podoba, to niech tu nie marudzi ! Na huntcie było to samo - z przesyłką wezmę, bo tak się nie opłaca czy coś – raz się opłaca a raz trzeba poszukać znajomych którzy też by to chcieli i już się te opłaca – wystarczy pomyśleć. A poza tym parę zakupów już tu robiłem i jestem zadowolony, a jak mi oferta nie odpowiadała, to po prostu z niej nie korzystałem. Nie wytrzymałem i musiałem to z siebie wyrzucić :) |
|
|
#
Dodano: 12-02-2012 22:07
Jak wygląda sprawa wysyłki? Czy jeżeli kupię dziś to dotrą przed weekendem? Kupiłbym synowi na prezent ale deadline mam do soboty (18.02) :| |
|
|
#
Dodano: 12-02-2012 22:38
masz w opisie napisane – wysylka po 22.02… chociaz na hunt bylo napisane 17.02 a juz 2/3 paczek wyslali. |
|
|
#
Dodano: 22-02-2012 10:32
Mam nadzieję że dziś wyślą, chociaż szanse raczej marne że przed weekendem dotrze. |
|
|
#
Dodano: 22-02-2012 21:14
Według UPS: Scheduled Delivery:Friday, 24/02/2012, By End of Day Czyli szanse że w piątek dotrze są dość duże. Martwi mnie co innego. Według tego samego listu przewozowego to: Shipped/Billed On:22/02/2012Type:PackageWeight:0.10 kgJakim cudem te głośniki mają ciężar 100g? Czy mi przypadkiem nie przyjdzie samo opakowanie? Edited by: A l e x i s s Prosimy nie sugerować się tą informacją. Waga podana na stronie UPS nie zawsze jest adekwatna do rzeczywistej wagi przesyłki. |
|
|
#
Dodano: 24-02-2012 16:02
Właśnie dotarły.Brzmienie dobre.Uważam że to dobry zakup. Czekam na dobrą kamerę…POZDRAWIAM.. |
|
|
#
Dodano: 24-02-2012 23:59
Dotarły bardzo ciepło grają. Jestem zadowolony. |
|
|
#
Dodano: 25-02-2012 11:48
Chyba tylko ja nie zadowolony? Membrana subwoofera wpada w jakies dziwne wibracje, po chwili zaczyna pukac stale niezaleznie od rytmu muzyki, nawet po sciszeniu muzyki subwoofer robi woob woob przez jakies 3-5 sekund? |
|
|
#
Dodano: 26-02-2012 10:50
Dotarły. Wygląda na to, że głośniki wysokotonowe w tych kolumnach to atrapy. Po pierwsze nie grają, po drugie przez bass reflex widać, że są przymocowane paskiem z jakiegoś tworzywa. Środkowy głośnik też nie gra. W obu kolumnach. Teraz w sumie staje się jasne, dlaczego wysokie tony zostały wstawione na dole. Nie ma ich, to nie ma czego zasłaniać :D Całość gra nierówno. Za cicha góra i środek w stosunku do basu. Powód jest oczywisty (patrz wyżej). Dodatkowo, przy większym wzmocnieniu okazjonalnie zaczyna trzaskać. Proszę innych użytkowników o dokładne sprawdzenie, czy wszystkie głośniki w kolumnach grają. Ja odsyłam mój sprzęt – może jest wadliwy. Mam tylko nadzieję, że dostanę zwrot za przesyłkę. Pozdrawiam! Edited by: Macky |
|
|
#
Dodano: 27-02-2012 21:12
A kto montuje głośniki wysokotonowe na samym dole :). Edited by: Macky |
|
|
#
Dodano: 27-02-2012 22:06
Ale pytanie zadałem: Grają czy nie? :D Bo to ważne. Jeżeli problem występuje u innych, którzy zakupili ten produkt to jest to niezgodność produktu z opisem (głośniki mają być 2-drożne, a są jedno). Złożyłem wniosek o reklamację i spotkałem się z czymś co zostało nazwane “kosztem ekspertyzy” (min. 40euro), za który zapłacę jeżeli “eksperci” uznają, że to ja “uszkodziłem” sprzęt. Czy u innych użytkowników też występuje ten problem? Jeżeli nie, to wiadomo – jak zwykle to ja mam pecha. Edited by: Macky |
|
|
#
Dodano: 28-02-2012 15:08
Grają – głośnik górny wysokie tony środkowy tony średnie. Membrany się też ruszają w jednym i w drugim. |
|
|
#
Dodano: 29-02-2012 20:33
Rozumiem iż żaden z Was nie posiada problemu/wady(?) opisanej przeze mnie? Edited by: Macky Jeśli problem się powtarza prosimy zareklamować produkt. |
|
|
#
Dodano: 29-02-2012 20:50
Nie posiadam takiego problemu. Jedynie co mnie denerwuję to wyłącznik zasilania. Po odcięciu zasilania z głośników wydobywa się dość głośny strzał. Też tak macie ??? |
|
|
#
Dodano: 01-03-2012 17:17
Strzela, i to mocno. Tania konstrukcja, brak filtrów przepięciowych. Nie powinno to jednak uszkodzić głośników. Zawsze możesz spróbować podłączyć zestaw do listwy zasilającej z filtrem i tam to wyłączać. |
|
|
#
Dodano: 01-03-2012 21:03
u mnie masakra, gośniki przy pierwszym podłączeniu do laptopa padły – subwoofer zaczał buczeć i czuć było spalonym plastykiem a głsniczki wogole nie grały…. tragedia, tak długo za nimi czekałem a tu taka klapa… juz napisalem do ibood i bede odsylal. Miał ktos podobny problem ?? |
|
|
#
Dodano: 07-03-2012 22:16
Właśnie podłączyłem mój nowy zestaw grający. Niestety lewy satelita przy określonych tonach wydaje z siebie dźwięk podobny do trąbki. Na drugiej satelicie to nie występuje. Zmieniałem nawet kable na subie i bez zmian. Trochę słabo :( Będę obserwować, może im przejdzie. |
|