- Forum
- /
- Poprzednie oferty
- /
- Przenośny zestaw głośnomówiący Blaupunkt Bluetooth® Hands-Free do samochodu, biura lub domu
| Autor | Wiadomość | |
|---|---|---|
| iBOOD |
# Dodano: 14-02-2012 00:00
Przenośny zestaw głośnomówiący Blaupunkt Bluetooth® Hands-Free do samochodu, biura lub domuOferowany dziś zestaw BT Drive Free 311 wyposażono w wyświetlacz LCD pokazujący numery telefonów i nazwiska dzwoniących. Urządzenie obsługuje system konwersji tekstu na mowę dostępny w pięciu różnych językach, posiada także funkcję synchronizacji książki telefonicznej z telefonem użytkownika. Zestaw obsługuje wiadomości głosowe przekazujące informacje na temat numeru lub nazwiska dzwoniącego oraz statusu urządzenia. Dzięki zaawansowanej technologii D.S.P. tłumiącej pogłos i hałasy z otoczenia, BT Drive Free 311 gwarantuje najwyższej jakości rozmowy oraz wygodne i bezpieczne użytkowanie podczas jazdy samochodem. W odróżnieniu od konwencjonalnych zestawów będących dodatkami do radia samochodowego, BT Drive Free 311 funkcjonuje jako zupełnie niezależny i przenośny system. W przeciwieństwie do zestawów słuchawkowych to niezwykłe urządzenie wyposażone w głośnik, mikrofon i potężną baterię wielokrotnego ładowania, świetnie sprawdza się także w przypadku konferencji telefonicznych. BT Drive Free 311 może być używane bez jakichkolwiek ograniczeń – nie potrzeba adaptera telefonicznego, by z niego korzystać. Co więcej, Twój telefon może znajdować się gdziekolwiek w samochodzie – nie musisz mieć do niego bezpośredniego dostępu (może np. spoczywać w kieszeni Twojej kurtki). Pogłos, interferencja oraz hałas z otoczenia są efektywnie redukowane do minimum. Zatem skorzystaj z niesamowitych możliwości, jakie oferuje ten w pełni niezależny i uniwersalny zestaw głośnomówiący Blaupunkt BT Drive Free 311 i prowadź niczym nieskrępowane rozmowy telefoniczne gdziekolwiek zechcesz – w samochodzie, biurze lub w domu!
![]() |
|
|
#
Dodano: 14-02-2012 00:03
Znowu taniej na iBOOD: http://www.redcoon.pl/B336189-Blaupunkt-BT-Drive-Free-311_Zestawy-g%C5%82o%C5%9Bnom%C3%B3wi%C4%85ce |
|
|
#
Dodano: 14-02-2012 00:04
Instrukcja obsługi w języku polskim: http://www.blaupunkt.de/fileadmin/user_upload/Service/SERVICEDOKU_ZIEL/BA/PL/1021104311001_BA_PL.pdf |
|
|
#
Dodano: 14-02-2012 00:28
Przenośny zestaw głośnomówiący Blaupunkt Bluetooth® Hands-Free do samochodu, biura lub domu Teraz! 259,95 zł + (29,95) |
|
|
#
Dodano: 14-02-2012 07:16
399,99 zł Teraz! 259,95 zł + (29,95) |
|
|
#
Dodano: 14-02-2012 07:16
Pytania do ogarniętego Admina: 1. Jakie to ma ładowarki w zestawie? 2. Czy trzeba wgrywać kontakty na ten zestaw żeby pokazywały się imiona dzwoniących, czy pobiera z parowanego telefonu? Edited by: A N N A Witam, |
|
|
#
Dodano: 14-02-2012 08:46
można się samemu ogarnąć, wystarczy zajrzeć do manuala z drugiego posta. 1. standard mini USB (pod napisem Blaupunkt) powinien być kabel USB i ładowarka samochodowa (proszę admina o potwierdzenie) 2. kontakty wgrywa się ze sparowanego telefonu do pamięci wewnętrznej (wielkość nie podana) pojedynczo lub wszystkie na raz.
|
|
|
#
Dodano: 14-02-2012 09:25
Co mnie obchodzi manual z drugiego posta? Jestem zainteresowany zakupem ale nie chciałbym wróżyć sobie z fusów tylko otrzymać konkretną informację. Jeśli informacja jaką jest typ ładowarki dołączonej do zestawu jest wiedzą tajemną to chyba nie jest dobrze. A Twoja Klepa wypowiedź nie ma nic wspólnego z zadanymi przeze mnie pytaniami. Nie pytałem o standard gniazda a tym bardziej o sposób wgrywania kontaktów. |
|
|
#
Dodano: 14-02-2012 07:23
a jakiś darmowy kod na wysyłkę tego cuda by się znalazł ? |
|
|
#
Dodano: 14-02-2012 08:17
Stać Cię na kupno zestawu głośnomówiącego za 300 zł a nie stać na kuriera(niecałe 30 zł) ? Rama :D |
|
|
#
Dodano: 14-02-2012 10:04
Tutaj macie video z rozpakowania pudełka. Widać też że ładnie współpracuje z iPhone. http://www.youtube.com/watch?v=tQB3ZcSD6XQ&feature=youtube_gdata_player |
|
|
#
Dodano: 14-02-2012 10:09
Ale to jest wersja 111, a nie 311. Tak gwoli ścisłości. |
|
|
#
Dodano: 14-02-2012 10:22
Wg. instrukcji nie wszystkie telefony posiadają możliwość przesłania książki kontaktów do urządzenia. W instrukcji swojego telefonu nie znalazłem takiej informacji czyli teoretycznie ta funkcja nie musi działać z tym urządzeniem. Druga kwestia – pokazywanie kontaktów gdy nie jest wgrana książka – nie widziałem o tym jakiegokolwiek info. Jednak gdyby nie wyświetlał niewgranych kontaktów to urządzenie miałoby sporą wadę gdyż wgranie jednej książki kasuje informacje z wgranej poprzednio – czyli mając dwa telefony za każdym razem trzeba byłoby wgrywać książkę. Urządzenie obsługuje jedno urządzenie “na raz”. |
|
|
#
Dodano: 14-02-2012 13:36
Patrząc na zestaw niesamowitą zaletą jest mobilność. Dla kogoś kto jeździ różnymi samochodami bajer. Nawet w domu można używać. Ale pytania dotyczące przenoszenia kontaktów są BARDZO istotne. Kiedyś w samochodzie służbowym miałem zestaw nokii który pobierał z telefonu informacje o numerze który do mnie dzwoni. Nie trzeba było nic kopiować. Mogłem odrzucić rozmowe jak nie chciałem z kimś rozmawiać albo wiedziałem czy dzwoni rodzina czy klient czy ktoś. Czyli jak rozpocząć rozmowę. Opcja z kopiowaniem kontaktów jest IDIOTYCZNA. Jeśli dodamy sobie np jakiś nowy numer jakiegoś dajmy na to “partnera biznesowego” do telefonu a nie skopiujemy na zestaw to nie wiemy kto dzwoni. A często jest tak że dodajmy nowy numer bo akurat jest sprawa i często gadamy z danym człowiekiem. Jeśli zestaw zczytuje z telefonu i ktoś to potwierdzi to kupuje, jeśli nie to nie ma ten zestaw sensu. Pozdrawiam |
|
|
#
Dodano: 14-02-2012 13:44
Można dodać jeden kontakt, wtedy nie zostanie skasowana cała książka, natomiast zgodnie z instrukcją: Przesyłanie książki telefonicznej |
|
|
#
Dodano: 14-02-2012 14:29
Jak wspomniałem opcja wysyłania książki jest mało wygodna. Trzeba o tym pamiętać i “raz na jakiś czas” albo zaraz po dodaniu czegoś ją wysłać. Jeśli ktoś ma pamięć do takich rzeczy i czas na to. Dla zainteresowanych polecał bym poszukanie zestawu który zczytuje kontakty z telefonu. |
|
|
#
Dodano: 14-02-2012 16:50
szczerze to wolałbym wydać do 100zł na jakąś Jabre i mieć praktycznie to samo tylko bez wyświetlania numerów:P |
|