- Forum
- /
- Poprzednie oferty
- /
- 3 głośnikowy system audio TDK High-End Boombox o mocy 35 W RMS z wyjściem aux
| Autor | Wiadomość | |
|---|---|---|
| iBOOD |
# Dodano: 17-02-2012 00:00
3 głośnikowy system audio TDK High-End Boombox o mocy 35 W RMS z wyjściem auxFirma TDK znana jest nam jako producent kaset magnetofonowych, które umieszczano np. w boomboxach. Myślisz, że chcemy Ci dzisiaj zaoferować zestaw kaset magnetofonowych? Nic bardziej mylnego! Zaoferujemy Ci natomiast 3 głośnikowy system audio TDK High-End Boombox o mocy 35 W RMS i wyjściem aux. Ten Boombox to wspaniałe urządzenie wielofunkcyjne, który zaskoczy Cię nie tylko wspaniałym dźwiękiem, ale także różnorodnymi wejściami do podłączenia zewnętrznych źródeł audio i nie tylko. Po pierwsze, posiada wbudowany odbiornik radiowy z 5 predefiniowanymi stacjami, tak abyś mógł słuchać ulubionej muzyki. Po drugie, korzystając ze specjalnego dołączonego do zestawu przewodu USB-30pin, do Boomboxa możesz podłączyć także iPhone’a czy też iPoda – urządzenia będą się automatycznie ładowały. Po trzecie, Boombox TDK posiada także gniazdo USB, umożliwiające odtwarzanie muzyki np. z pendrive-a zawierającego całą kolekcję Twoich ulubionych przebojów. Możliwości jest wiele, od podłączenia odtwarzacza MP3, po mikrofon czy gitarę. Potężny i wyraźny dźwięk zagwarantują Ci dwa 6-calowe głośniki i umieszczony centralnie 6 -calowy subwoofer, natomiast samą obsługę ułatwi czytelny wyświetlacz. TDK High-End Boombox to urządzenie wielofunkcyjne idealne na domówkę, posiedzenie z kolegami w garażu czy też wypad ze znajomymi nad jezioro!
![]() |
|
|
#
Dodano: 17-02-2012 00:01
|
|
|
#
Dodano: 17-02-2012 00:04
…cena podobna. W Polsce o ~500 zł drożej. |
|
|
#
Dodano: 17-02-2012 00:06
|
|
|
#
Dodano: 17-02-2012 00:07
dobrze, że drogie – wyobraźcie sobie dzieciaków z taką zabawką w publicznych środkach komunikacji:) |
|
|
#
Dodano: 17-02-2012 00:15
O rany!!! Zasilanie 12 baterii R20, toż to majątek. W takiej cenie i mocy głośników, jako zasilanie powinien być akumulator żelowy lub inny lepsiejszy plus ładowareczka. Poza tym jednym mankamentem to sprzęcik fajny na biwaki i inne wyjazdy w teren bez 230V. Przydała by się jeszcze jedna rzecz, jakaś mała, powiedzmy 2GB, wbudowana pamięc aby wgrać muzę i nie nosić ją na jakiś penach, zawsze taki dyndający pen na takich wyjazdach i po paru % może się upitolić :). |
|
|
#
Dodano: 17-02-2012 00:38
Co to znaczy głośnik koncentryczny? Koncentryczny znaczy współśrodkowy, a jak głośnik może być współśrodkowy sam ze sobą? Ta maszyneria od razu przypomniała mi stare amerykańskie filmy, na których Murzyni łażą z wielkimi radiomagnetofonami. Nowe wraca. Zamiast do tej szerzącej się zarazy ajpod, powinno być wejście na kartę SD. |
|
|
#
Dodano: 17-02-2012 17:00
Chodzi o to że zewnętrzne głośniki są dwudrożne, przy czym przetworniki wysokotonowe (tweetery) umiejscowione są na środku głośników średnio-niskotonowych (wooferów). Rozwiązanie często spotykane wśród głośników samochodowych. |
|
|
#
Dodano: 17-02-2012 18:41
Prawdziwym specjalistą od tych rozwiązań jest KEF. Samochodowe to najczęściej normalny głośnik szeroko pasmowy + nad jego centrum wysokotonowy. KEF produkuje prawdziwe koncentryki. |
|
|
#
Dodano: 17-02-2012 01:22
Mieli to w Gadgecie (TVN turbo) bez rewelacji, jakas mala wiezyczka grala lepiej niz to “cudo”, jak ktos wczesniej pisal – zasilanie bez sensu, brak wbudowanej pamieci czy chocby czytnika kart. Strasznie drogie i moim zdaniem nie do konca przemyslane rzadzenie. |
|
|
#
Dodano: 17-02-2012 02:39
Całkowicie się zgadzam. Przecież po ulicy z tym biegał nikt nie będzie. No sobie nie wyobrażam dziś takiego czegoś. A używanie tego “na ognisku” ze znajomymi do odtwarzania muzyki to wydaje mi się za droga zabawka. No i te nieszczęsne R20. Nawet licząc 2 sztuki po 10 złotych – choć wątpię. Muza na imprezie kosztuje 60 złotych jak nie więcej. Co nie zmienia faktu że zakup czegoś takiego bez “sprawdzenia” jak to gra to takie trochę dziwne :( I ile to pociągnie na baterii? Patrząc na moc wzmacniacza i pojemności baterii R20 to przy dużej mocy nie pogra nam to pół godziny. |
|
|
#
Dodano: 17-02-2012 03:02
Piękny post. Lubię to! ;-) To mi przywraca wiarę w ludzi… |
|
|
#
Dodano: 17-02-2012 04:23
Używam akumulatorowych głośników przenośnych do mojego Ipoda i powiem wam ze mało ktory sprzęt audio dał mi tyle radości… a miałem ich juz bardzo duzo. Wszystkie ogniska, kuligi, imprezy nad jeziorem i domówki. Te tu TDK to czołówka tego typu sprzętów dostepnych obecnie- pod względem brzmienia i funkcjonalności. Ale brak wbudowanego akumulatora to prawdziwa skucha… dochodzi koszt 350zł na akumulatory R20 … bo przy takiej mocy na zwykłych bateriach imprezy nie bedzie… I dochodzimy do najważniejszego . CZY TEN SPRZĘT POTRAFI ŁADOWAC AKUMULATORY R20? nigdzie nie moge tego znaleźć. W instrukcji nic nie ma. Jesli trzeba wozić dodatkową ładowarkę to nie ma to juz sensu. JESLI KTOŚ WIE PROSZĘ O INFO. Pod kazdym innym względem super- sprzęt odrobinę lepszy od Beats Dr Dre , Bose, Altec Lansing..
Edited by: A N N A Witam, |
|
|
#
Dodano: 17-02-2012 06:40
Chyba troszke Cie ponioslo. Lepszy od Beats Dr Dre (Monstera), Bose ? Pod jakim wzgledem? Ma dluzszy kabel? Lepszy uchwyt? Jesli chcesz porownac dzwiek wydobyty z tego TDK, do sprzetu podobnego, wyzej wymienionych firm, to chyba nie miales mozliwosci sprawdzenia. Sprzet dobrze gra, ale nie za ta cene. Dziekuje poczekam na cos lepszego. |
|
|
#
Dodano: 17-02-2012 11:14
Siedzę w branży audio, miałem okazję słuchać wszystkich. Beats to sam bas i wysokie, nie ma mozliwości działania z bateriami także tylko do domu- a wygląda na przenośny, nie ma zmian charakterystyk czestotliwościowych, nie ma radia. Bose -jesli mowimy o najdroższym SoundDock gra ładnie ale szału nie ma w tamtej cenie, ładnie wykończenie-ale to tez sprzęt domowy nie przenośny- brak radia i wogole jakichkolwiek funkcji poza beznadziejnej jakości kompozytowym video. W Bose płacimy za znaczek .. a w tamtym przedziale cenowym mamy juz B&W Zeppelin, Arcam rCube itp… tu za 1500zł bardzo dobry dźwięk z trójdrożnego głosnika, wygodne wyswietlacze, radio, preamp mikrofon-gitara, odtwarzanie prosto z usb. Dla tych którzy nie sugerują się znaczkiem polecam posłuchać |
|
|
#
Dodano: 17-02-2012 11:20
|
|
|
#
Dodano: 17-02-2012 09:02
Pojawia się w LIDLU co jakiś czas. Cena jakaś śmieszna 30zł. Co prawda do 4 aku R20 ale jest |
|
|
#
Dodano: 17-02-2012 10:40
xD nie wierzę najprawdziwszy ghetto blaster od TDK |
|
|
#
Dodano: 17-02-2012 13:29
Akumulatorki AA i przejściówka na R20. Litości kto teraz kupuje R20? |
|
|
#
Dodano: 17-02-2012 13:31
Dodam, ze sa przejsciówki gdzie mozna wlozyc 2xAA. Zdecydowanie lepsze rozwiazanie. |
|
|
#
Dodano: 17-02-2012 13:46
To chyba najgorsza oferta w historii iBooda pod względem możliwości/ceny :) Ciekaw jestem czy ktokolwiek to kupił. Ja bym chyba za tą cenę wolał wziąć zestaw innych ‘ulubionych’ produktów iboodowiczów: latarek, radiów czy wibratorów (z tych to bym sobie zrobił fotel do masażu). |
|
|
#
Dodano: 17-02-2012 14:47
Właśnie TDK to już tylko znaczek. Firma jedzie na sławie jaką przyniosły im przez lata kasety wszelkiej maści. Niestety (podobnie jak dla kodaka) tamto eldorado się skończyło a firma obudziła się z ręką w nocniku, czyli płytami cd/dvd, gdzie marża jest żadna. Nie licząc produktów przemysłowych. Firmuje więc różne wyroby swoim znaczkiem i próbuje argumentować tym cenę. Nabyłem (i sprzedałem) jakiś czas temu ich stację do ipoda (2.1. mega bass, itd). Ładnie wygląda – koniec zalet. Nie ma to żadnego porównania do bose sound docka czy rcube. Nie ma to nawet porównania do logitecha czy jbla. Kawał taniochy sprzedawany pod znaną marką. |
|
|
#
Dodano: 17-02-2012 15:19
Dokladnie, zajamuje sie video, przez dlugi czas uzywalem plyt DVD TDK, jakies 2 lata temu nagle zaczeli sie zglaszac klienci z nie dzialajacymi plytami, nawet nie uzywane komplety po ok. 2 latach przechowywania (prawidlowego) samoistnie przestawaly dzialac. Od tego czasu firma TDK dla mnie nie istnieje. |
|
|
#
Dodano: 17-02-2012 15:47
test tego cacka był w programie Gadżet na TVN Turbo |
|
|
#
Dodano: 17-02-2012 18:18
A w którym odcinku?
|
|
|
#
Dodano: 17-02-2012 19:29
A w tym http://tvnplayer.pl/programy-online/gadzet-odcinki,164/odcinek-5,S07E05,4165.html choc to chyba troszke inny model, bo twierdza, ze ma twrdy dysk, ale glosniki zapewne te same |
|
|
#
Dodano: 17-02-2012 19:30
cos zle link wszedl, to piaty odcinek |
|