- Forum
- /
- Poprzednie oferty
- /
- Bezprzewodowe radio internetowe Sagem My Web Tuner 500 z pilotem zdalnego sterowania
| Autor | Wiadomość | |
|---|---|---|
| iBOOD |
# Dodano: 22-02-2012 00:00
Bezprzewodowe radio internetowe Sagem My Web Tuner 500 z pilotem zdalnego sterowaniaDocieranie do setek tysięcy odbiorców w jednej chwili – oto fenomen mass mediów! Wszystko zaczęło się od gazet, później przyszła kolej na radio. To ostatnie dostarcza rozrywki oraz informacji milionom ludzi na całym świecie od ponad stu lat! Niektórzy mogą pokusić się o opinię, iż radio odchodzi do lamusa i przydałoby mu się miejsce w przechowalni staroci – nic bardziej mylnego! Ten środek komunikacji nadal dysponuje olbrzymimi możliwościami. Twój wybór stacji radiowych nie musi już ograniczać się tylko do tych z Twoich okolic. Możesz mieć dostęp do zapierającej dech w piersiach liczby 7000 kanałów radiowych z całego świata! I to bez konieczności włączania komputera stacjonarnego. Wszystko za sprawą dzisiejszej propozycji iBOOD: niesamowitego bezprzewodowego radia internetowego Sagem My Web Tuner 500 z pilotem zdalnego sterowania! Wystarczy, że podłączysz je do Internetu za pomocą łącza Ethernet lub WiFi i już możesz wybierać pomiędzy afrykańską muzyką etniczną, wpadającymi w ucho utworami jazzowymi, programami rozrywkowymi dostępnymi w 176 językach, a Twoją ulubioną stacją radiową z muzyką popularną. Ale to nie wszystko – internetowe radio Sagem można podłączyć do odbiornika audio, dzięki czemu świat znajdzie się u Twoich stóp! A jeśli stacje radiowe z całej planety to dla Ciebie za mało, zawsze możesz użyć pilota zdalnego sterowania, by wybrać jedną ze swoich starych, dobrych MP3. Oferowane dziś urządzenie może odtwarzać muzykę z Twojego komputera zarówno poprzez połączenie sieciowe jak i port USB. Dzięki temu odbiornikowi także poranne wstawanie przestanie być męką – wystarczy, że odpowiednio zaprogramujesz funkcję budzika, a obudzisz się przy utworach nadawanych w Twojej ulubionej stacji radiowej. Jeśli zatem chcesz cieszyć się dźwiękami pochodzącymi ze wszystkich zakątków świata już dziś szykuj u siebie miejsce na bezprzewodowe radio internetowe Sagem My Web Tuner 500!
![]() |
|
|
#
Dodano: 22-02-2012 00:01
414,95 zł Teraz! 169,95 zł |
|
|
#
Dodano: 22-02-2012 00:04
Może komuś się przyda – instrukcja obsługi (j. ang.): http://support.sagemcom.com/site/livret/User_Guide_-_My_Web_Tuner_500.pdf |
|
|
#
Dodano: 22-02-2012 00:11
Radyjko z opisu fajne ale nazwa firmy mi się źle kojarzy, miałem telefon z Sagem-a i padł szybko , moduł zapłonu Sagem w Citroenie Berlingo też szybko padł (przy 75tyś Km. zamiennik trzyma do dziś -171 tyś Km) ten Sagem to dla mnie raczej coś takiego jak TOPEX czy TOYA. |
|
|
#
Dodano: 22-02-2012 00:18
Hmmm ja tylko powiem że było już dawno temu za 199zł… Tam jeden z użytkowników zwrócił uwagę na jeden fakt… to nie posiada głośników i wzmacniacza… trzeba je wpiąć do czegoś co może grać… np amplitunera dlatego u mnie nie spełni żadnej ciekawej funkcji… chciałem kupić to radyjko do kuchni lub garażu/ogrodu ale jak sobie pomyślę, że muszę jeszcze jakiś inny sprzęt do tego podpiąć… to już mi się odechciewa ;) choć cena jest super… jakby samo z siebie grało :D np. Asus Air mmmmmmmmm :) Hmmm w sumie to cena na prawdę fajna :) tylko… ja nie mam nic do czego bym mógł to wpiąć :( szczególnie, że na takie okazje kupiłem Logitech Wireless Speaker Adapter
To tyle jeżeli chodzi o zakup tego urządzenia |
|
|
#
Dodano: 22-02-2012 00:32
Mam to radyjko z boxa z ostatniego hunta. Muszę przyznać, że jestem pozytywnie zaskoczony. Zastąpiło moją wielgachną wieże. Mam na nim wszystkie standardowe radia + masę dodatkowych. Od jezz’u po rock i muzykę klasyczną. Nie można się z nim nudzić przy tylu kanałach i każdy znajdzie coś dla siebie. Faktycznie trzeba mieć je do czego podłączyć. Ja podłączyłem do moich głośników komputerowych, a Internet łapie po WiFi bezproblemowo. Dodatkowo można sobie przesyłać własną muzykę przez sieć, lub podłączyć dysk usb lub pendriva. Czasem wyskakuje komunikat z problemem połączenia z serwerem, mogłoby lepiej reagować na pilota i nie ma sterowania bez pilota, co w przypadku jego awarii może uczynić nasze radio bezużytecznym. Jako budzik raczej się nie nadaje, szczególnie jak ktoś ma buczące, lub świecące głośniki. —————- Chciałbym jeszcze prosić adminów o odblokowanie dyskusji w temacie hunta – nie w celu narzekania, ale nie ma gdzie się podzielić informacją, o tym co się dostało w ostatnich boxach. |
|
|
#
Dodano: 22-02-2012 00:42
Radio już miałem kupować, ale dla pewności sprawdziłem.. kto zrobił radio cyfrowe z wyjściem analogowym!! Edited by: A l e x i s s |
|
|
#
Dodano: 25-02-2012 21:15
ja mam najnowszą mikrowieżę Denona DM-38 DAB i nie jest to sprzęt z najniższej półki a ma tylko wejścia analogowe więc to jednak ma sens |
|
|
#
Dodano: 22-02-2012 01:01
a co to zmienia w przypadku tego radia? w ogóle kto powiedział, że cyfrowe wyjście, oznacza lepszą jakość, czy cokolwiek innego czym się kierujesz? |
|
|
#
Dodano: 22-02-2012 01:18
Kto narzeka na brak głośników niech pomyśli, że ten sprzęt jest świetnym upgradem starszych wież, które nie mają radia internetowego. Podobnym produktem jest Revo Mondo. Korzysta z serwera stacji radiowych vTuner oto strona http://vtuner.com można przejrzeć listę dostępnych stacji, a po zalogowaniu urządzenia dodać taką, której brak na liście.
|
|
|
#
Dodano: 22-02-2012 01:26
Niezły komentarz. Widziałeś kiedyś sprzęt grający bez wyjścia analogowego? Cyfrowe wyjście służy do przesyłania bezstratnie dźwięku do innego urządzenia, a nie na głośniki (chyba, że jakieś konkretne aktywne z wejściem, ale na takich nie słucha się radio streamowanego w mp3 przy 160kbps). |
|
|
#
Dodano: 22-02-2012 01:52
Jedna uwaga. Używam tego radia w wersji z głośnikiem tzn MEDION MD85651 lub jak kto woli Sagem My Dual Radio 700. Chodzi o działanie pilota. Trzeba być snajperem i strzelać pilotem dokładnie w radio max. 3-4 metrów bo inaczej nie łapie. Poza tym chodzi bezproblemowo. W ogóle wybór radii internetowych z pierwszej ręki w popularnych elektromarketach w naszym kraju to jakiś zagubiony temat. Chyba jeszcze technologicznie jesteśmy trochę w tyle. |
|
|
#
Dodano: 22-02-2012 07:37
Jakiś czas temu szukałem dla siebie do kuchni radia internetowego i gdybym nie kupił Philipsa (który działa jak chce, chociaż nie jest tak źle) to na pewno wziąłbym tego Sagema (jest jakieś 6 razy tańszy, a funkcje ma podobne). Głośniki to nie problem, można dokupić jakie się chce. I po co komu cyfrowe wyjście, skoro większość stacji internetowych nadaje 128 kbps? A wybór radyjek internetowych to jest jakaś kpina, tak naprawdę to nie ma w czym wybierać. Wg mnie, nie ma co się zastanawiać i brać jak ktoś potrzebuje. P.S. Do firmy Sagem nic nie mam, miałem kiedyś telefon Sagema (jeden z pierwszych tel. z dobrym aparatem) i nikt mi nie wierzył, że to Sagem. |
|
|
#
Dodano: 22-02-2012 07:54
Jak to się ma do Sagem 1&1 Audio Center, którego otrzymałem w boxie? |
|
|
#
Dodano: 22-02-2012 08:28
Witam, czy można słuchać na tym radiu ,,Przeboje Lata z Radiem” z Polskiego Radia ? |
|
|
#
Dodano: 22-02-2012 08:50
a czy 3 to odbiera? Mam radio internetowe w med8ever i tam trójki nie łapie oraz innych stacji polskiego radia |
|
|
#
Dodano: 22-02-2012 09:13
Trójkę łapałem, inne stacje PR również. Nie odbierało Antyradia (jakiś inny format transmisji – nie chciało mi się szukać rozwiązania). Piszę w czasie przeszłym, bo kilka miesięcy temu kupiłem amplituner z funkcją radia internetowego i Sagem powrócił do pudełka. Pozdrawiam Sylwek
|
|
|
#
Dodano: 22-02-2012 09:02
Szukam czegoś takiego do kuchni. Jednak pilot wydaje się być zbędny. Jak wygląda sterowanie bez użycia pilota? Czy urzadzenie wyposarzone jest w ekran dotykowy bo nie widzę żadnych przycisków? Edited by: A N N A Niestety nie otrzymujemy więcej informacji dotyczących parametrów technicznych niż te, które są zawarte w specyfikacji produktu. W związku z tym, nie możemy się ustosunkować do pytania, które wymaga technicznej znajomości produktu. Informacje, jakie otrzymujemy i zawieramy w specyfikacji pochodzą od producenta i nawet on nie zawsze określa normy techniczne danego produktu. |
|
|
#
Dodano: 22-02-2012 09:04
I jeszcze jedno pytanie, czy urzadzenie radzi sobie z typowymi polskimi stacjami radiowymi jak RMF FM, Radio Z itp? |
|
|
#
Dodano: 22-02-2012 09:22
Są chyba wszystkie polskie radia, w tym lokalne. U góry masz link, gdzie możesz sprawdzić listę stacji. Bez pilota nie da się sterować radyjkiem. |
|
|
#
Dodano: 22-02-2012 13:13
dzieki za pomoc! |
|
|
#
Dodano: 22-02-2012 12:43
witam , radio jest ciekawe i niedrogie ale diabeł jak zwykle tkwi w szczegółach- na jakim chipsecie jest radio ? Dla bardziej wymagających (wyjście cyfrowe, sterowanie z I-phona) polecam wszystkie radia marki REVO w szczególności K2 ale są one za odpowiednio wyższą cenę |
|
|
#
Dodano: 22-02-2012 13:43
Myślałem o czymś takim ale jednak wolałbym dołożyć i mieć z wbudowanymi głośnikami i sterowaniem nie tylko z pilota. |
|
|
#
Dodano: 28-02-2012 15:11
Mam problem z rejestracją radia na stronie vTuner, do czego zachęca instrukcja by spersonalizować pracę urządzenia – strona po prostu nie rozpoznaje MAC adresu (od czego zaczyna się proces rejestracji). Czy ktoś miał podobny problem? Proszę o pomoc jeśli jest to możliwe. Z góry dziękuję! |
|
|
#
Dodano: 29-02-2012 22:28
Wpisujesz MAC bez kresek – nie miałem problemu. |
|
|
#
Dodano: 05-03-2012 13:19
Oczywiście, że wpisałem MAC bez kresek – u mnie problem pozostał. Dopiero później dowiedziałem się – ale nie od SAGEMa, lecz z instrukcji amplitunera Onkyo tx nr 609, który też łączy się z vTunerem – że radio musi najpierw ustanowić połączenie z vTunerem, a dopiero potem adres MAC jest rozpoznawany przy ręcznym logowaniu na stronie www. Minus dla SAGEMa za brak takiej informacji w instrukcji (kontakt z serwisem też niewiele dał). |
|
|
#
Dodano: 06-03-2012 07:15
Hmm, mnie tak jakoś samo się udało, cieszę się, że problem się rozwiązał. |
|
|
#
Dodano: 06-03-2012 04:51
Witam – Czy ktoś moze troche pomoc w rozszezeniu możliwości radyjka tak aby moglo oprócz pelnienia funkcji radia internetowego i odtwarzacza mp3 pełnic pozostałe funkcje gdyz instrukcja po niemiecku jest bardzo skromna.Radio spisuje sie bardzo dobrze. |
|
|
#
Dodano: 06-03-2012 07:18
Witam. |
|